Palvelimien tuotanto muuttuu nopeatempoiseksi tulevaisuudessa

Image result for Palvelin Valmistus siirtyy AasiaanPalvelinvalmistus siirtyy Aasiaan

Yhä uusia toimijoita tulee palvelinmarkkinoille. Tällaisia ovat esimerkiksi taiwanilaiset merkit Inventec, Wistron ja Quanta. Kiinalaiset ovat myös kunnostautuneet palvelimien tuotannossa. Tunnettuja kiinalaisia merkkejä ovat esimerkiksi Huawei, Lenovo ja Inspur Electronics.

Koska palvelimien tarve on niin hurja, myös uusia valmistajia ilmaantuu kuin sieniä sateella. Palvelimien tuotannosta onkin tulossa nopeatempoista toimintaa, koska niiden markkinat kasvavat koko ajan. Syy markkinoiden kasvuun on siinä, että lähes kaikki sähköiset palvelut ja sovellukset ovat nykyään nettipalveluita.

Nettipalvelut tarvitsevat siis yhä enemmän palvelintilaa ja konesaleja. Samalla, kun tuotanto kasvaa, palvelintilan ostossa vahvistuvat kokonaispalvelujen ostaminen ja pilvipalvelut. Palvelintila hankitaan enenevissä määrin pilvestä, koska oman palvelimen ylläpito vaatii erityisosaamista.

Tällä hetkellä muutamat merkit valmistavat palvelimia

Palvelimien tuotanto on vielä tällä hetkellä melko harvojen yritysten käsissä. Mutta pian tähänkin tulee muutos, koska aasialainen tuotanto-osaaminen nostaa päätään. Vaikka amerikkalaisella tuotannolla on vahva historia, aasialaiset valmistajat saattavat alkaa tehdä jonkin asian paremmin kuin amerikkalaiset. Näin on käynyt esimerkiksi matkapuhelinbisneksessä, kun korealaisesta Samsungista on tullut markkinajohtaja.

Palvelintuotantoon liittyy paljon muitakin toimijoita, koska palvelin tarvitsee infrastruktuuria. Tällainen on esimerkiksi Cisco, jonka reitittimiä ja kytkimiä joita tarvitaan palvelimien toiminnan mahdollistamisessa. Jos siis joku teknologiayritys aikoo ryhtyä valmistamaan palvelimia, sen kannattaa ensin tutustua miten infraan liittyvät teknologiat liittyvät palvelinten suunnitteluun ja toteutukseen.

Tietokonevalmistajista voi tulla palvelinvalmistajia

Kuten tietokoneisiinkin ilmaantuu koko ajan uusia tuotemerkkejä, myös palvelinalalla on nähtävissä sama kehitys. Koska tallennustilan ja pilvilaskennan tarve on loputon, palvelinmarkkinat voivat olla teknologiayrityksille hyvä keino rikastua.

Jättimäiset konesalit ovat nykypäivää, joten laitevalmistajilla voi sanoa olevan kissanpäivät. Koska palvelin on tietokone, tietokonevalmistajilla on mahdollisuus siirtyä helposti palvelinvalmistajaksi. Jos ajatellaan pöytätietokoneita, niin niitä voidaan valmistaa jopa suomalaisvoimin, koska nämä tietokoneet kootaan helposti eri valmistajien osista.

Tietokoneessa pitää olla mm. suoritin, emolevy, kiintolevy, virtalähde ja liitännät. Palvelimessa on karkeasti sanottuna sama kokoonpano sillä lisäyksellä, että siinä on myös TCP/IP-protokollan mukaiset liitännät ja ominaisuudet. Jos siis suomalainen tietokonevalmistaja hankkisi TCP/IP-protokollaosaamista, se voisi alkaa valmistaa palvelimia.