Bitcoineja nimettömänä palvelimelta

Monet sijoittajat haluavat ostaa Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja nimettömästi verkkopalvelimilta. Vaikka tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto, on olemassa joitakin riskejä ja huonoja puolia, jotka sijoittajan tulisi ymmärtää ennen ostopäätöksen tekemistä. Lisäksi täytyy tietää tarpeeksi kryptovaluutasta ja tuntea kurssin vaihteluiden säännönmukaisuuksia.

Ennen ostohetkeä

Kun ostaa bitcoineja, sijoittaa täysin aineettomaan valuuttaan, jonka arvo vaihtelee välillä jyrkästikin. Ennen ostamista kannattaa siis seurata suhdannevaihteluja ja oppia tunnistamaan hetket, jolloin ostosta hyötyy eniten. Jotkin palvelimet tarjoavat mahdollisuuden Bitcoinin pikaostamiseen. Täältä voit oppia lisää Bitcoinin pikaostosta: https://bitcoinpikaosto.com/.

Palvelinta, jolta aikoo Bitcoinit ostaa, kannattaa harkita tarkasti. Mikäli sivustossa on hiemankin hälyttäviä tai epänormaaleja piirteitä, on kyseessä erittäin todennäköisesti huijaussivusto, joka yrittää joko kalastella tietoja tai rahaa. Kryptovaluuttojen kanssa täytyy pysyä tarkkana, jottei niitä menetä!

Lisäksi on hyvä harkita summia, mitä aikoo kryptovaluuttaan sijoittaa. Kurssisuhdanteiden vaihtelua opetellessa voi olla järkevää aloittaa pienellä rahalla, jottei häviä liikaa. Kurssivaihtelut ovat nimittäin usein petollisia, ja oikeaa hetkeä tehdä ostoja ja myyntejä on erittäin vaikeaa ennustaa. Kun tätä sijoitusalaa tuntee enemmän, on turvallisempaa sijoittaa isompiakin summia. Asiantuntevan otteen saamiseen kryptovaluutasta voi kuitenkin mennä kuukausia, ellei jopa vuosia.

Riittävät salaukset anonyymiin ostamiseen

Nimettömien Bitcoinien ja monen muunkin nimettömänä ostetun kryptovaluutan salaus on melko monimutkainen ja vaikeasti murrettava. Kuten aina, kun kyseessä on jotakin arvokasta, on kuitenkin hyvä varmistaa, että salaukset ovat riittävät. Systeemissäsi tai palomuurissasi ei saa olla riskejä tai heikkoja kohtia. Esimerkiksi Bitcoinien liittäminen pankkitileihin tai verkkosivujen varmentaminen saattavat aiheuttaa tietomurron.

Verkkopalvelinten kautta tapahtuviin ostoksiin liittyy maantieteellisiä rajoituksia. Verotuslait ja Bitcoin-transaktioiden mahdollisuudet vaihtelevat alueittain ja saattavat edellyttää tiettyjen henkilökohtaisten tietojen luovuttamista ennen rekisteröitymistä ja yhteyden muodostamista verkkopalvelimeen ja palvelun tarjoajaan.

Siksi voi olla hyvä idea salata IP-osoitteensa esimerkiksi hankkimalla VPN-yhteys. Näin saattaa välttää myös maantieteellisiä ongelmia, sillä useimmat VPN-palvelimet antavat valita IP-osoitteen maantieteellisen sijainnin itse. Maantieteellisen sijainnin valehtelemisesta saattaa kuitenkin joutua ongelmiin, eli sen kanssa nikkaroivien on hyvä pitää järki kädessä päätöksiä tehdessä.