Palvelin verkkokaupasta vai yritysmyyntipalveluista?

Image result for Verkkokauppa on helppo ratkaisuVerkkokauppa on helppo ratkaisu

Palvelimien ostaminen on nykyään helppoa, koska niitä myydään verkkokaupoissa. Esimerkiksi Proshopin verkkokaupassa on myynnissä tunnetuimmat merkit, kuten HPE, Supermicro, Lenovo ja IBM.

Vaikka palvelimen ostaminen on helppoa, ei kannata mennä siihen ansaan, että tekee ostoksen, jonka ominaisuuksia ei tunne. Siksi kannattaakin miettiä, pitäisikö osto tehdä toimittajalta, joka neuvoo myös palvelimen käytössä. Useimmilla merkeillä on yritysmyyntipalvelu, jonka kautta saa henkilökohtaista palvelua.

Henkilökohtaisessa palvelussa on etuja

Koska palvelin on usein kallis investointi, voi olla järkevää, että sen ostamiseen liitetään esimerkiksi huoltosopimuksen hankkiminen samalla. Merkkien omat yrityspalvelut huolehtivat siitä, että saat palvelinostokseesi myös palvelu- ja asiakassuhdenäkökulman.

Aina ei siis kannata rynnätä halvimman verkkokaupan tarjouksen perässä, koska siinä voi menettää arvokasta tietoa, jota saa henkilökohtaisessa myyntitilanteessa. Yritysmyyntipalvelun avulla ostaja kokee myös olevansa tärkeä ja erityinen asiakas. Myyjä voi lisäksi kertoa tuotteesta sellaisia tietoja, joita ostaja ei saa muualta, koska myyjäyrityksessä on usein vahva historia palvelimien myynnistä.

Suomalainen Verkkokappa.com myy myös palvelimia verkkokaupassaan. Koska netti on universaali, palvelimia voi hankkia myös ulkomaisista verkkokaupoista. Näitä ovat esimerkiksi Servershop24, Epoka ja Newegg. Myös Amazonin verkkokaupasta saa palvelimia.

Kiinalaiset valmistajat valtaavat markkinoita

Palvelinmarkkinoita hallitsevat muutamat amerikkalaiset palvelinvalmistajat, kuten Dell ja IBM. Kiinalaiset ja taiwanilaiset merkit ovat kuitenkin yleistymässä markkinoilla. Kiinalainen Huawei on jo yhtä varteenotettava palvelinmerkki kuin amerikkalaiset merkit. Lenovo on myös kuuluisa kiinalainen merkki, joka valmistaa myös henkilökohtaisia tietokoneita.

Vaikka palvelimen ostaminen verkkokaupasta on nykyään lähes yhtä helppoa kuin tietokoneen ostaminen, palvelimien monimutkaisuuden takia voi olla järkevää kääntyä yritysmyyntipalveluiden puoleen. On olemassa myös muita yrityksiä, joilta saa henkilökohtaista palvelua, kuten suomalainen Atea.

Toimiva palvelin on kokonaisratkaisu

Palvelimen ostamiseen liittyy aina paljon muitakin tuotteita, joita tarvitaan sen saamiseksi käyttökuntoon. Tällaisia ovat esimerkiksi Ciscon reitittimet ja kytkimet. Palvelimen ostamisessa onkin mietittävä koko infrastruktuuria, joka pitää luoda palvelimelle. Ei siis riitä, että tilaat nopeasti palvelimen ulkomaisesta verkkokaupasta, koska se on vasta puolet tarvitusta hankinnasta.

Siksi kokonaisratkaisujen toimittamisessa on hyvät puolensa, joilla on merkitystä etenkin palvelinmyynnissä. Esimerkiksi Atealta saa kokonaisratkaisuja, joissa painottuu asiakassuhteen merkitys.